Artikel AD – Voorne-Putten

Bron AD – Theo Teitsma 18-02-2020. 09.00

Waterpark slaat jaar over: ‘Met pijn in mijn hart’

Het straks fiks uitgebreide Quackstrand in Hellevoetsluis moet het deze zomer zonder aquapark Splash stellen. Eigenaar Erik Hazelzet (51) durft het niet aan, nu er nog geen toestemming is een golfbreker in het Haringvliet aan te leggen.

,,Je krijgt gegarandeerd één keer in de drie maanden dat het aquapark hier ligt een grote storm. En dat zou voor mij funest zijn.” In voorgaande jaren waaiden zijn speelkussens twee keer kapot bij een hevige storm. Het duurde toen enkele dagen om de attributen uit het water te halen en de nieuwe en herstelde speelmatten terug te plaatsen. Met een golfbreker zou de exploitant zulk leed waarschijnlijk kunnen voorkomen.

Volgend jaar

Hij maakte het bericht dat hij een jaar overslaat gisteren bekend en gaat dit de komende dagen op sociale media delen ,,Ik vertel het met pijn in mijn hart en mijn intentie is echt dat ik er volgend jaar weer ben”, verzekert hij.

De Hellevoeter heeft namelijk grootse plannen ingediend bij de diverse instanties. Zijn waterspeelparadijs, dat een stuk zou moeten opschuiven langs het strand, wordt een stuk groter van opzet. Ook wil hij op de kant een pannenkoekenhuis en kinderspeeltuin laten bouwen, zodat hij het hele jaar een attractie kan zijn voor de jeugd.

Afstemmen

Alleen lukt het niet in zo’n korte tijd alles voor elkaar te krijgen. Er zijn op het vernieuwde strand en de omgeving daarachter acht verschillende partijen – variërend van de gemeente en Rijkswaterstaat tot Staatsbosbeheer en de omgevingsdienst – die toestemming moeten geven. ,,Iedereen wil ons helpen, alleen kost het tijd om alles op elkaar af te stemmen. Voor nu zouden we een noodplan kunnen krijgen, maar dat vind ik te riskant.”

Het noodplan houdt in dat het aquapark er weer mag liggen, maar dat er geen betere bescherming in het Haringvliet mag komen voor de attracties. ,,En ik wil die golfbreker, omdat ik niet nogmaals wil meemaken wat er tijdens de stormen is gebeurd”, zegt Hazelzet.

Duizenden bezoekers

Ook probeert hij voor elkaar te krijgen dat zijn speelkussens met twintig meter lange palen in het water kunnen worden vastgezet, maar daar is nog geen goedkeuring voor.

Het gevolg is dat Splash een jaar wegblijft in Hellevoetsluis. Daar kreeg Hazelzet sinds 2015 jaarlijks duizenden bezoekers. ,,Sommige mensen”, weet de Hellevoeter, ,,stemmen hun zomervakantie er zelfs op af.”

Zij kunnen deze zomer wel in het aquapark in het Ouddorpse vakantiepark Port Zélande terecht. Hazelzet begon hier in 2017 en gaat het waterpark wat groter maken en er ook een zitgedeelte creëren. Half mei hoopt hij de eerste bezoekers te kunnen verwelkomen.